Штраф за пияцтво за кермом можуть збільшити до 40 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штраф за пияцтво за кермом можуть збільшити до 40 тис. грн

Казна та Політика
2094
Українські водії не полишають звички сідати за кермо в нетверезому стані. Тільки цього року поліція склала 46 тисяч протоколів на п’яних водіїв, хоча торік штрафи для любителів випити за кермом підвищили до 10 тисяч гривень.
У законодавців зріє ідея посилити відповідальність водіїв за пияцтво. У минулому році штрафи суттєво підвищили, тож тепер вони стартують від 10 тисяч гривень і підвищуються з кожним виявленим випадком. Зараз же суворість покарання пропонують підвищувати залежно від кількості проміле в крові – наприклад, 2 проміле може коштувати 40 тисяч гривень і три роки без права водіння. Стільки ж загрожує, якщо водій взагалі відмовиться проходити тест на алкоголь.
Однак правозахисники застерігають, що збільшення прав для полісменів може спровокувати хвилю зловживань, тому радять добре прописати процедуру роботи пунктів тверезості. Опитані водії виступають проти масових зупинок. “Без причини зупиняти – це дурість. Це можна зупиняти будь-кого, забирати його час. Я можу поспішати, спізнюватися. Воно неодмінно буде затримувати, масове скупчення людей – це неправильно”, – кажуть водії.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас