В Україні мають намір спростити систему прописки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні мають намір спростити систему прописки

Особисті фінанси
5152
МВС планує спростити процедуру реєстрації місця проживання для громадян.
Про це повідомила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, передає прес-центр відомства.
Вона вважає, що реєстрація повинна відображати фактичне місце проживання людини, таким чином забезпечивши її всіма конституційними правами.
«Реалізація прав має відбуватися не там, де стоїть штамп в паспорті, а безпосередньо за місцем проживання. Кожна людина повинна мати вільний доступ до освіти, медицини, права обирати місцеву владу», – підкреслила Ковальчук.
Також вона зазначила, що нинішня система прописки дуже неефективна і спотворює статистичні дані про місце проживання громадян країни.
Зазначимо, департамент реєстрації Харківської міськради впроваджує новий онлайн-сервіс – попередню подачу документів для реєстрації або зняття з реєстрації місця проживання. Зараз сума держмита становить 13,6 грн (у разі звернення з порушенням термінів – 40,8 грн).
Після того, як заявник отримає позитивну відповідь від органу реєстрації, необхідно там же – на сайті Центру надання адмінпослуг – записатися на особисту подачу документів у зручний час. У такому випадку послуга буде надана протягом 20 хвилин, і заявник отримає відповідний документ про реєстрацію або зняття з реєстрації місця проживання.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас