Маглев-ліфт MULTI може рухатися вертикально і горизонтально — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маглев-ліфт MULTI може рухатися вертикально і горизонтально

Технології&Авто
802
Компанія ThyssenKrupp представила ліфт, який може пересуватися як вертикально, так і горизонтально, не використовуючи трос, пише MIT Technology Review.
Німецька інженерна компанія ThyssenKrupp представила новий ліфт MULTI. Для пересування він використовує не трос, а лінійні двигуни, встановлені в рейках, розташованих на стіні шахти. Іншими словами, це маглев-ліфт, на зразок швидкісного поїзда на магнітній подушці або системи вакуумного пересування Hyperloop.
Інше ноухау ліфта MULTI – його здатність пересуватися не тільки вертикально, але й горизонтально. Коли ліфт зупиняється на поверсі, кругла рейкова платформа може повернутися під ним за годинниковою стрілкою, завдяки чому ліфт поїде боком, повідомляють на сайті компанії.
ThyssenKrupp провела тестування ліфта в експериментальній 246-метровій вежі, побудованій в Роттвейлі (Німеччина). Перше замовлення вже надійшло від компанії OVG Real Estate, яка планує впровадити MULTI в берлінському East Side Tower.
На думку інженерів, нова ліфтова система дозволить прискорити очікування, об’їжджати затори і пересуватися між різними «крилами» будівлі без необхідності спускатися в лобі. Більше того, MULTI дозволить архітекторам проектувати будівлі з новими формами.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас