Розмитнення авто, як в ЄС: експерт вказав на помилки українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розмитнення авто, як в ЄС: експерт вказав на помилки українців

Технології&Авто
8124
При ввезенні авто в ЄС розмитнення більше, ніж в Україні. Тому в нашій країні мито і податок необхідно повністю скасувати, а не збільшити до рівня європейських країн.
Про це написав на своїй сторінці в ФБ генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.
Експерт написав про помилки деяких українців, які хочуть «розмитнення авто, як в ЄС».
«Про яке розмитнення Ви говорите? Всередині ЄС? Усередині єдиного митного союзу? Ви розумієте, що ЄС – це по суті єдина економічна і митна зона (грубо кажучи, єдина країна)? І Ви розумієте, що ми для них чужі? Ми поза цією країною? Яке у нас розмитнення при переведенні авто з Житомира до Києва? Таке ж у них при перевезенні авто з Німеччини в Литву», – пояснює експерт.
«А тепер про європейське розмитнення! Якщо Ви ввозите авто в ЄС, наприклад, у Польщу, з-поза меж ЄС, то Ви платите ПДВ23% (у нас менше-20%), мито-10% (у нас менше-8%), акциз 3.1% для обсягу до 2 літра і 18,6% для обсягу понад 2 літри (у нас менше).
Якби нас прийняли в ЄС, то і у нас би розмитнення було нуль, але на мій превеликий жаль, нам чітко пояснили, що в найближчі 50 років ми до складу ЄС не ввійдемо! Невже це не зрозуміло? Тому я не хочу розмитнення як в ЄС (10% мито, 18,6% акциз і 23% ПДВ), я хочу, щоб у нас взагалі скасували і мито і податок на всі авто: і нові, і б/у. Мені смішно чути, коли люди кажуть: “Вимагаємо розмитнення як в ЄС!”, не спромігшись дізнатися: а яке там розмитнення”, – резюмував Назаренко.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас