Голова Приватбанку подав у відставку - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Приватбанку подав у відставку - джерело

Фондовий ринок
6359
Голова правління Приватбанку Олександр Шлапак подав у відставку.
Про це повідомило джерело в Приватбанку. «Олександр Шлапак подав заяву про відставку», – зазначив він. Наглядова рада, до компетенції якої належить прийняття відставки, поки ще не засідала з цього питання.
Інший співрозмовник в Приватбанку підтвердив інформацію про звільнення. «Олександр Шлапак пішов у відпустку і повертатися в банк не збирається», – сказав він. Він сказав, що вибирати і затверджувати нового голову правління буде саме наглядова рада Приватбанку.
Інформацію про те, що Олександр Шлапак – перший голова націоналізованого Приватбанку – через півроку роботи в банку вирішив піти, підтвердив співрозмовник FinClub, пов’язаний з Нацбанком. «У п’ятницю години чотири це питання обговорювали в Адміністрації Президента. Прийняте рішення оголосять у понеділок», – сказав він.
У прес-службі Приватбанку не підтвердили, але і не спростували інформацію, а порадили стежити за новинами. «Трохи пізніше підтвердить або спростує Наглядова рада, це її повноваження», – сказав прес-секретар Приватбанку Олег Серга.
Звільнення Олександра Шлапака несподіване тільки на перший погляд. Але воно логічне. Після 1 липня, коли має завершитися перший раунд переговорів Rothschild з колишніми акціонерами Приватбанку про реструктуризацію портфеля інсайдерських кредитів, влада може піти в наступ на Ігоря Коломойського і пов’язаних з ним осіб за допомогою правоохоронців та судів. Тоді як Олександр Шлапак публічно заявляв, що не хоче займатися токсичними активами. Такого бажання не було і у першого заступника голови правління Олександра Дубровіна, який ще на початку місяця подав у відставку і вже повернувся на роботу в Укргазбанк.

Довідка Finance.UA

  • Олександр Шлапак займав цю посаду з грудня 2016 року.
    З лютого по грудень 2014 року він був міністром фінансів в уряді Арсенія Яценюка.
  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію Приватбанку, кінцевими бенефіціарами якого на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.
  • У результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля Приватбанку було видано пов’язаним особам і банк потребує додаткової капіталізації ще мінімум на 38 млрд грн.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас