Takata розпочала процедуру банкрутства, витрати на заміну її подушок перейдуть до автовиробників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Takata розпочала процедуру банкрутства, витрати на заміну її подушок перейдуть до автовиробників

Фондовий ринок
498
Японська Takata Corp., випущені якою подушки безпеки призвели до смерті щонайменше 16 осіб, подала в Японії і США заяви в суд про банкрутство і оголосила про плани продажу основної частини свого бізнесу.
Takata має намір продати свої активи конкуруючій з нею американській Key Safety Systems, що належить китайським власникам, за майже $1,6 млрд, щоб покрити частину своїх зобов’язань, які перевищують $10 млрд. Компанія проведе делістинг акцій.
Три найбільші автовиробники Японії – Toyota Motor Corp., Honda Motor Co. і Nissan Motor Co. – у понеділок оприлюднили незалежні повідомлення про те, що їхні витрати у зв’язку з відкликанням з ринку продукції через дефектні подушки безпеки Takata не будуть відшкодовані.
Всього, за оцінками експертів, вже замінені або будуть замінені 100 млн подушок безпеки Takata, і основний обсяг витрат зазнають виробники автомобілів, в яких вони встановлювалися.
У матеріалах до заяв про банкрутство Takata вказувалися 17 автовиробників як кредитори за незабезпеченими зобов’язаннями компанії на суму більше $10 млрд.
Takata поки що не може оприлюднити загальний обсяг боргових зобов’язань, оскільки вона не досягла угоди з автовиробниками про поділ відповідальності і витрат на відкликання продукції, заявив під час прес-конференції в понеділок член керівного комітету Takata Нобуакі Кобаясі.
Takata розробила у 80-х роках перші подушки безпеки. Однак за останні три фінроки компанія зазнала збитків в $1,1 млрд через масштабні відкликання з ринку подушок безпеки, які були визнані дефектними і небезпечними для життя, на неї також були накладені штрафи.
При спрацьовуванні її подушки безпеки можуть вибухати, що стало причиною мінімум 16 смертельних випадків, а також понад 150 випадків поранень автомобілістів по всьому світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас