Два італійські банки врятують за прикладом "Привату" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Два італійські банки врятують за прикладом "Привату"

Кредит&Депозит
1009
Італійський уряд в неділю, 25 червня, заявив про готовність виділити до 17 мільярдів євро для того, щоб врятувати два банки від банкрутства.
Негайні кошти, які виділить уряд, складають п’ять мільярдів євро, передає AFP з посиланням на міністра фінансів П’єр Карло Падоана – мова йде про Banca Popolare di Vicenza і Veneto Banca, які Європейський центробанк (ЄЦБ) раніше визнав близькими до неплатоспроможності.
Європейський регулятор раніше закликав Рим розробити схему порятунку установ, у тому числі продажу їхнього майна і передачі токсичних активів “поганого банку”. Прем’єр Паоло Джентилоні на засіданні уряду в неділю підкреслив, що дії кабінету міністрів “повністю відповідають правилам ЄС, передає інформагенція AP. “Хороші” активи повинні відійти другій найбільшій банківській групі Італії, Intesa Sanpaolo.
Важливі для економіки венеціанського регіону банки Banca Popolare di Vicenza і Veneto Banca довгий час намагалися розібратися з накопиченням непогашених кредитів і браком капіталу. В обох установ всього близько 500 відділень і понад 5000 співробітників. Урядовий план порятунку ще має бути затверджений парламентом, додає агентство dpa. Як стало відомо, план вже отримав “зелене світло” від ЄС.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас