Фіскальна служба ініціює зміну критеріїв при відборі великих платників податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіскальна служба ініціює зміну критеріїв при відборі великих платників податків

Казна та Політика
343
Державна фіскальна служба ініціює зміну критеріїв при відборі великих платників податків.
Про це журналістам повідомив начальник Офісу великих платників податків Євген Бамбизов.
“Досить давно діє тільки 2 критерії: обсяг проведених операцій і сума сплачених податків. Кількість підприємств, які підпадають під ці критерії, щороку змінюється. Тобто на початку цього року за цими критеріями ми додали додатково більше 1 тис. платників (в реєстр великих платників податків). Багато з них підпали під ці критерії всього по одній операції. Тобто ввезли велику партію товару для подальшого перепродажу. Заплатили на митниці, наприклад, 12 млн гривень і стали великим платником податків”, – сказав він.
Бамбизов повідомив, що з початку року близько 50 підприємств із списку великих платників податків взагалі припинили діяльність.
При цьому він повідомив, що втрати держбюджету від так званої “націоналізації” українських підприємств на непідконтрольній території за 5 місяців поточного року склали понад 1 млрд гривень.

Довідка Finance.UA

  • З 1 січня 2017 року платником податків вважається юридична особа або постійне представництво нерезидента на території України, з обсягом доходу вище 1 млрд гривень за останні 4 квартали.
  • Великим платником податків також вважається той, чия загальна сума платежів, сплачена до держбюджету за останні 4 квартали, перевищує 20 млн гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас