Hyper Chariot - гіперзвукова альтернатива Hyperloop — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyper Chariot - гіперзвукова альтернатива Hyperloop

Технології&Авто
540
Компанія Hyper Chariot заявляє, що буде перевозити пасажирів по трубах своєї вакуумної транспортної системи на швидкості 6500 км/год. Система буде повністю позбавлена від шкідливих викидів в атмосферу, а електроживлення передбачено тільки від сонячних панелей, пише Independent.
Компанія анонсувала свої амбітні плани щодо створення транспортної системи, в основних рисах схожої на Hyperloop, ідею якого подав Ілон Маск, але творці гіперзвукової «колісниці» (так перекладається назва проекту) говорять, що у них інший підхід. Втім різниця помітна лише в нюансах, якщо не брати до уваги швидкості. Це будуть невеликі капсули, максимум на 6 осіб. Пасажири в них будуть розташовуватися як в болідах Формули 1 – напівлежачи. Безпілотні капсули будуть їздити не по заданих маршрутах – пасажири самі зможуть вибирати потрібний напрямок.
У компанії говорять, що їхню технологію можна порівняти з американськими гірками у вакуумі. Капсули будуть знаходитися в бетонних вакуумних тунелях, система рейок-магнітів всередині дозволить їм переміщатися на швидкості, що в 5 разів перевищує швидкість звуку. Енергія для руху капсул видобуватиметься за допомогою сонячних панелей, також буде використовуватися енергія від гальмування.
В тунелях капсули будуть парити над магнітними рейками. Для цього творці обіцяють використовувати новий тип технології магнітної левітації, заснованої на кріогенно-охолоджених надпровідниках. Вони називають це квантовою левітацією. При такому підході для збереження розриву між рейками і кабіною не використовується енергія самого транспорту.
У компанії говорять, що шлях від Единбурга до Лондона займе 8 хвилин. Квиток на капсулу обійдеться в 100 фунтів. При цьому творці попереджають, що на борту не буде туалетів і барів. Генеральний директор компанії Нік Гразіллі каже, що зустрічався з Маском ще до того, як він анонсував Hyperloop. Тоді, за його словами, їхні погляди на транспортні системи майбутнього збігалися. Тепер же Hyper Chariot обіцяє реалізувати концепцію «більш елегантним», як вони самі кажуть, шляхом.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас