Stratasys надрукувала марсохід на 3D-принтері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Stratasys надрукувала марсохід на 3D-принтері

Технології&Авто
409
Компанія Stratasys роздрукувала прототип робота, який буде досліджувати Марс через п’ять років, на замовлення німецького аерокосмічного агентства.
Робот TransRoPorter розроблений німецьким аерокосмічним агентством. Однак замість будівництва класичного металевого прототипу, інженери попросили Stratasys роздрукувати його на своєму величезному 3D-принтері Fortus 900mc.
«Звичайний прототип – це занадто дорого, – каже розробник робота доктор Кай Фюрер. – А 3D-принтер дозволяє знизити витрати в кілька разів».
TransRoPorter складається з рухомої платформи і модуля Payload для досліджень. Всі частини, включаючи електроніку, були відтворені на 3D-принтері. Для того, щоб прототип витримав випробування умовами, близькими до марсіанських, Stratasys використовувала для друку надміцний термопластик ASA.
Найбільша в світі фабрика 3D-друку методом селективної лазерної плавки відкрита Аахенським університетом прикладних наук і Фраунхоферським інститутом лазерних технологій в Німеччині. А вчені з Карлтонського університету (Оттава, Канада) розробили космічний 3D-принтер, який може друкувати самого себе прямо на Місяці, використовуючи в якості сировини місцевий ґрунт.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас