Результати стрес-тесту: Найбільші банки в США зможуть витримати сильну рецесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Результати стрес-тесту: Найбільші банки в США зможуть витримати сильну рецесію

Кредит&Депозит
344
Найбільші банки, що працюють в США, мають сильний рівень капіталу і зможуть продовжувати кредитування навіть в умовах суворої рецесії, йдеться в повідомленні Федеральної резервної системи (ФРС).
Американський ЦБ опублікував першу частину щорічних стрес-тестів – перевірок відповідно до закону про фінансову реформу Додда-Френка (DFAST). Друга частина буде оприлюднена на наступному тижні.
Цього року Федрезерв проводив перевірку 34 банків в порівнянні з 33 торік, в список додався CIT Group.
Їх сукупний збиток складе $383 млрд у рамках сценарію, який ФРС назвала “вкрай несприятливим”: безробіття на рівні 10%, падіння ринку комерційної нерухомості на 35% і стресова ситуація на кредитних ринках.
Як йдеться в повідомленні ФРС, банки створили більш значні “подушки безпеки” проти спадів, подібних до того, що був під час фінансової кризи 2008 року, і зможуть утримати зведений коефіцієнт достатності основного базового капіталу (Tier 1) на рівні 9,2% в рамках песимістичного сценарію проти мінімальної вимоги регулятора в 4,5%. У 2016 році показник був на позначці 8,4%.
Те, що всі великі банки виконали вимоги до капіталу і пройшли першу частину стрес-тестів, вказує на ймовірність затвердження планів більшості фінустанов щодо виплат акціонерам у вигляді дивідендів і викупу акцій. Ці плани є предметом другого раунду стрес-тестування ФРС – Comprehensive Capital Analysis and Review (CCAR), підсумки якого будуть оприлюднені 28 червня після закриття американських бірж.
Минулого року всі банки, крім Deutsche Bank і Banco Santander, успішно пройшли другий раунд і отримали дозвіл на виплати.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас