Норвегія виставила на торги рекордну кількість родовищ нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норвегія виставила на торги рекордну кількість родовищ нафти

Енергетика
475
Міністерство нафти і енергетики Норвегії на цьому тижні виставило на торги рекордну кількість ділянок на нафтових родовищах на арктичному шельфі – в цілому 102 блоки: 93 – в Баренцевому морі та 9 – в Норвезькому морі. Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.
Норвезька влада розраховує завершити процес видачі нових ліцензій на геологорозвідку і видобуток в рамках 24-го раунду аукціону в першій половині 2018 року. Заявки компаній приймаються до 30 листопада 2017 року включно. Попередньо інтерес до тендеру проявили 36 компаній.
Нафтовики розраховують на позитивні результати розвідувального буріння в Баренцевому морі. За оцінками уряду Норвегії, запаси в норвезькій частині шельфу становлять близько 18 млрд барелів нафтового еквіваленту.
Екологічні організації бурхливо відреагували на заяву міністерства, оскільки частина виставлених на тендер блоків знаходиться під крижаною шапкою і роботи на них можуть непередбачувано вплинути на клімат. Інші ділянки занадто близькі до місць гніздування рідкісних полярних птахів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас