Коломойський прокоментував аудит EY націоналізованого ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський прокоментував аудит EY націоналізованого ПриватБанку

Казна та Політика
2314
Бізнесмен Ігор Коломойський прокоментував річну звітність “Приватбанку”, перевірену аудиторами Ernst & Young.
“Я ознайомився з опублікованим в пресі офіційним річним звітом Приватбанку, аудитором якого була компанія EY. Якщо призначені державою топ-менеджери ПриватБанку в своєму звіті перед урядом нарахували у банку близько 9 млрд гривень кредитів компаніям, “пов’язаним з попередніми акціонерами “на момент націоналізації, – то у мене немає підстав не довіряти їм”, – зазначив Коломойський.
Він підкреслив, що ці менеджери були призначені Національним банком і Мінфіном після ретельного відбору і аналізу їхніх професійних якостей.
“Єдине, що викликає побоювання – це необдумані заяви чиновників Нацбанку, які, щоб виправдати націоналізацію, поспішили повідомити всім корпоративним позичальникам ПриватБанку про те, що платити за їхніми боргами повинні Коломойський з Боголюбовим. І продовжують поширювати цей фейк в ЗМІ, використовуючи навіть міжнародні новинні агентства”, – заявив Коломойський.
“Очевидно, що після таких заяв позичальники ПриватБанку можуть перестати погашати свої кредити. Адже, виходить, Нацбанк офіційно повідомив їм, що вони нічого не винні. Це може нашкодити банку. Тому робити подібні заяви потрібно, звичайно, більш обдумано”, – радить бізнесмен.

Довідка Finance.UA:

  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку, кінцевими бенефіціарами якого на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.
     
  • Таким чином, держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк був докапіталізований на суму 116,8 млрд грн.
     
  • В результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля Приватбанку було видано пов’язаним особам, і фінустанова потребує додаткової капіталізації ще мінімум на 30 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас