В Україні змінився транспортний збір на авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні змінився транспортний збір на авто

Технології&Авто
5735
Уряд України змінив Методику визначення середньоринкової вартості легкового автомобіля для оподаткування його транспортним податком (в розмірі 25 тис. грн). Таку постанову було прийнято 21 червня на засіданні уряду в середу.
Згідно з новою методикою ціна формується з урахуванням марки, моделі, об’єму циліндрів двигуна і типу пального. Раніше ціна визначалася з урахуванням марки, моделі, типу двигуна і обсягу циліндра, типу коробки передач.
Тепер для визначення середньоринкової ціни у формулі ціна нового автомобіля множиться на коригувальний коефіцієнт з урахуванням терміну експлуатації авто.
Щодо податкової ставки тепер об’єктом оподаткування транспортним податком є автомобілі не старше 5 років, середня ринкова вартість яких перевищує розмір 375 розмірів встановленої на 1 січня звітного року мінімальної заробітної плати (раніше – 750 розмірів), в зв’язку з чим в текст методики внесені відповідні зміни.
До того ж, якщо раніше МЕРТ розраховував середньоринкову вартість авто і передавав ДФС дані про автомобілі не старше 5 років, середня ринкова вартість яких перевищує 750 мінімальних заробітних плат, то тепер буде розміщувати перелік таких авто (зі середньоринковою вартістю понад 375 мінімальних зарплат) на своєму сайті, з урахуванням даних про марку, модель, рік випуску і тип пального.
Якщо ж на сайті МЕРТ відсутня інформація про автомобіль, який підлягає оподаткуванню транспортним збором, міністерство за зверненням ДФС або власника авто може визначити і додатково розмістити її.

Довідка Finance.UA

  • Раніше повідомлялося, що власники дорогих автомобілів (вартістю вище 1,2 млн грн) не старші 2012 випуску отримають від податкової за місцем реєстрації машини до 1 липня 2017 року повідомлення-рішення про необхідність сплати 25 тис. грн.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас