Кім Чен Ин наказав берегти ядерну зброю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кім Чен Ин наказав берегти ядерну зброю

Світ
740
Лідер КНДР Кім Чен Ин, оглядаючи військовий об’єкт “об’єкт номер 92”, віддав наказ “берегти” ядерну зброю, “таємницю з таємниць”, від якої “залежить виживання” країни. Секретний документ, який підтверджує ці слова, змогли отримати журналісти південнокорейської газети “Чуна ільбо”.
Фактично це перше висловлювання північнокорейського лідера, що підтверджує наявність в країні ядерної зброї, пише видання. У Південній Кореї вважають, що на “об’єкті номер 92” виробляють ракети і ядерні боєголовки до них. Кім Чен Ин відвідав завод в лютому, проте документ про цю подію, яка ніде не висвітлювалася, потрапив в руки журналістів тільки зараз.
У ньому міститься інформація, що “розробка і виробництво ядерної зброї і її зберігання і контроль над нею є секретом з військових секретів нашої батьківщини (КНДР – ред.), ттаємницею з таємниць, від яких залежить її виживання”.
У 2012 році Кім Чен Ин заявив, що КНДР є ядерною державою, і у неї є ядерний потенціал, однак багато експертів сприймали це висловлювання як пропагандистське гасло. Тепер же є документ, який підтверджує, що КНДР дійсно володіє ядерною зброєю.
Раніше в Міністерстві закордонних справ Північної Кореї повідомили про те, що КНДР не буде згортати ядерну і ракетну програми, незважаючи на розширення міжнародних санкцій проти північнокорейського режиму.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас