Рожкова рекомендує Приватбанку врегулювати кредитні відносини з ФК "Динамо" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рожкова рекомендує Приватбанку врегулювати кредитні відносини з ФК "Динамо"

Кредит&Депозит
373
Національний банк рекомендує Приватбанку врегулювати кредитні відносини з футбольним клубом “Динамо” (Київ).
Про це у відповіді на запит Українських Новин повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
Нацбанк повідомив, що дійсно у “Динамо” існує кредитна лінія в Приватбанку із забезпеченням депозиту однієї з фізосіб, яка пов’язана з власником клубу.
Даний депозит не підпадав під процедуру списання (bail-in) під час націоналізації Приватбанку.
Рожкова повідомила, що в грудні НБУ рекомендував Приватбанку врегулювати кредитні відносини з “Динамо”.
“Головне питання було в бізнес-етиці. Як ти можеш правильно працювати з компанією, кредитувати її, коли власники цієї компанії подають проти топ-менеджменту банку в суд. Для нас це нонсенс. Ми вважали, що це неправильно. Наша рекомендація (не кредитувати клуб) була ще в грудні 2016 року. Але ми вважали, що ми не повинні руйнувати нормально працюючу компанію (“Динамо”) і потрібно виробити цивілізоване вирішення після націоналізації Приватбанку”, – говорить Рожкова.
У січні Приватбанк пролонгував дану кредитну лінію “Динамо”, незважаючи на те, що власник клубу Ігор Суркіс в грудня 2016 р. був визнаний пов’язаною з банком особою.
“За роз’ясненням вони (банк) до нас не зверталися, ні в грудні, ні в січні. При цьому в січні вони самі пролонгували кредит “Динамо”. Банк нас про це не питав. Ми звернулися в банк із запитом і проханням провести інвентаризацію активів фізосіб, пов’язаних з колишніми власниками банку. Вчора виявилося, що Приватбанк зупинив кредитну лінію “Динамо”, а сьогодні ми отримали лист, чи не заперечуємо ми проти того, що лінію буде відновлено”, – говорить Рожкова.
На її думку, банк повинен виробити цивілізоване вирішення цієї ситуації, позаяк по кредиту немає ризику.
Вона повідомила, що НБУ найближчим часом направить Приватбанку лист про необхідність врегулювання питання.
“У них є цей незакритий кредит, у них є цей депозит в забезпечення. Оскільки там немає кредитного ризику, ми вважаємо, що банк повинен найближчим часом врегулювати відносини з клієнтом. Вони це можуть зробити або шляхом погашення кредиту, або шляхом переходу “Динамо” в інший банк. Але очевидно те, що банк при наявності відкритої кредитної лінії не повинен в один момент брати і закривати цю лінію”, – додала вона.

Довідка Finance.UA:

  • Раніше “Динамо” заявило, що Національний банк заборонив Приватбанку видавати нові кредити клубу. Через це футбольний клуб не може розрахуватися по зарплаті з працівниками.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас