Припинено виплати вкладникам Діамантбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Припинено виплати вкладникам Діамантбанку

Кредит&Депозит
607
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 16 червня 2017 року призупинив виплату коштів вкладникам Діамантбанк через установи банків-агентів у зв’язку з рішенням передачі ТАСкомбанк (обидва – Київ) частини активів і зобов’язань неплатоспроможного банку, повідомляється на сайті Фонду.
За даними Фонду, припинення виплат викликане необхідністю завершення уповноваженою особою Фонду здійснення тимчасовою адміністрацією в Діамантбанку повного технологічного циклу формування переліку вкладників, зобов’язання по поверненню коштів перед якими будуть передані приймаючому банку.
Фонд звертає увагу вкладників на те, що приймаючому банку будуть передані всі права і обов’язки боржника перед вкладниками Діамантбанку по поверненню грошових коштів вкладників і сплаті відсотків за договорами банківського рахунку/вкладу (у тому числі за іменними ощадними сертифікатами) в межах гарантованої суми відшкодування – 200 тис. грн.
Тобто, при укладанні договору з ТАСкомбанк, який був визнаний переможцем конкурсу, відновлюються всі умови депозитних та інших договорів за переданими зобов’язаннями, в тому числі термін та валюта вкладу, процентна ставка тощо.
Як повідомлялося, Національний банк України 24 квітня 2017 року визнав Діамантбанк неплатоспроможним, посилаючись на те, що фінустанова станом на 1 квітня не забезпечила досягнення встановленого центробанком мінімального значення нормативу достатності регулятивного капіталу на рівні 5%.
Пізніше глава ФГВФО Костянтин Ворушилін повідомив, що ТАСкомбанк став єдиним кваліфікованим інвестором, який претендує на активи і пасиви Діамантбанку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас