Українців хочуть звільнити від декларування валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців хочуть звільнити від декларування валюти

Казна та Політика
5239
Уряд подав до парламенту законопроект № 6590 «Про внесення змін до Декрету Кабміну «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» щодо особливостей валютного декларування».
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман пропонує виключити з валютного декрету 1993 року норму про те, що українці повинні повідомляти в Нацбанк про всі свої валютні цінності за кордоном.
Про це йдеться в законопроекті від 15 червня, текст якого був оприлюднений напередодні.
Буде повністю виключена стаття 9, в якій йдеться: «Валютні цінності та інше майно резидентів, яке перебуває за межами України, підлягає обов’язковому декларуванню в Національному банку України».
Зобов’язання щодо декларування валютних цінностей та іншого майна підлягають валютному контролю. НБУ обіцяв зберігати в таємниці отримані дані про валютні цінності українців за кордоном.
Якщо українець не повідомляв ці дані в НБУ, йому загрожував штраф. Тепер же в уряді пропонують скасувати і декларування, і штраф за неподання декларації.
«У сучасних умовах декларування валютних цінностей за кордоном і отримання довідок про декларування валютних цінностей перетворилося в додаткову бюрократичну формальність», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас