Без МВФ гривня впаде, держава не зможе гасити вчасно зовнішні борги - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без МВФ гривня впаде, держава не зможе гасити вчасно зовнішні борги - НБУ

Казна та Політика
1981
Програма з МВФ залишається критичним фактором фінансової стабільності, констатується в звіті НБУ.
«Після вирішення нагальних питань фінансового сектору, зокрема націоналізації Приватбанку, фокус програми МВФ зміщується в бік структурних реформ. Для отримання наступного траншу фонду Україна має забезпечити реформу системи пенсійного забезпечення, зробити кроки до запуску ринку сільськогосподарських земель, відновити приватизацію державних підприємств та посилити боротьбу з корупцією.
Актуальність програми МВФ залишається високою, зважаючи на значні середньострокові ризики, зумовлені суттєвими виплатами за державним зовнішнім боргом із 2019 року. Значні затримки із реалізацією пакету реформ та втрата динаміки співпраці із МВФ обмежить доступ держави на міжнародні ринки капіталу та унеможливить вчасне та повне обслуговування державного зовнішнього боргу. Це створить ризики нової хвилі девальвації гривні та втрати міжнародних резервів НБУ», – йдеться в звіті НБУ.

Довідка Finance.UA

  • Раніше повідомлялося, що валовий зовнішній борг України на 1 квітня 2017 року склав $113,643 млрд, що на $125 млн, або на 0,1%, вище показника на початок року.
  • За оцінками S&P, в 2017-2020 рр. Україна має виплатити по держборгам 20 млрд дол.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас