Як НБУ може відстежувати доходи українців - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як НБУ може відстежувати доходи українців - експерт

Особисті фінанси
4153
Податковий консультант Київського центру підтримки і розвитку бізнесу Олександра Томашевська вважає, що Національний банк України (НБУ) сьогодні має всі інструменти для того, щоб відстежувати доходи і витрати українців.
За словами експерта, в даний час регулятор має повний набір повноважень для відстеження коштів, які надходять і списуються з рахунків українців. Як приклад вона навела обмеження Нацбанком покупок за готівку сумою в 50 тис. грн.
“Це такі кроки, які потім дозволять зібрати моніторинг витрат. Зараз цього не робиться, тому що люди позакривають карткові рахунки і підуть в готівкову форму. Але передумови вже всі створюються”, – сказала експерт.
Вона також зазначила, що ще одним інструментом, що дозволяє відстежувати витрати громадян, може стати фіскалізація всіх фінансових операцій, включаючи торгівлю через інтернет. У такому випадку всі транзакції українців, включаючи розрахунки через інтернет і платіжні системи, будуть внесені в базу Державної фіскальної служби.
“Ідея фіскалізації розрахунків вже вийшла за межі готівкового обігу, мова йде про фіскалізацію всіх розрахунків. І це – платформа, яка готується до моніторингу витрат громадян”, – сказала Томашевська.
За матеріалами:
Апостроф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас