Одеські магістралі від перевантаження рятують вагами: на встановлення виділили 7 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеські магістралі від перевантаження рятують вагами: на встановлення виділили 7 млн

Технології&Авто
405
В Одеській області не тільки ремонтують старі дороги, а й намагаються вберегти від пошкоджень нові магістралі. Для цього на основних дорогах Одеської області планують зважувати вантажівки, вага яких, яка перевищує норми, часто стає першочерговою причиною руйнування дорожнього полотна. На встановлення дев’яти вагових комплексів облрада вже виділила 7 млн грн.
Проблема надмірної ваги вантажівок для області з декількома портами не нова. Мітинги проти неконтрольованого проїзду фур проходили не тільки на регіональних трасах, але і в самій Одесі. Можновладці прислухалися до обурень і запропонували своє рішення: “Необхідно створити дев’ять сучасних стаціонарних габаритно-вагових комплексів, на яких прозоро і без затримок проводитимуть контроль автомобілів”.
Як з’ясувала “Сегодня”, комплекси, серед іншого, планують встановити на трасах Одеса – Київ, Одеса – Миколаїв, Одеса – Мелітополь, Одеса – Рені. “Уже затвердили розташування майданчиків для зважування і штрафмайданчиків для тих, хто його не пройшов.
Очікується, що вже в наступному році представники Укртрансбезпеки, Автодору і поліції будуть спільно патрулювати дороги: складати акти про порушення та супроводжувати транспорт на штрафмайданчики”, – розповіли нам в прес-службі Облавтодору.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас