Ціни на нафту стабільні вранці у вівторок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту стабільні вранці у вівторок

Енергетика
169
Нафта еталонних марок слабо змінюється в ціні у вівторок після падіння напередодні, інвестори чекають даних про запаси в США і оцінюють рівень видобутку в Лівії.
Вартість серпневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:19 за київським часом знизилася на $0,01 (0,02%) – до $46,92 за барель. На час закриття ринку в понеділок ф’ючерси впали в ціні на $0,46 (0,97%) – до $46,91 за барель.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на $0,04 (0,09%) – до $44,16 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт подешевшав на $0,54 (1,21%) – до $44,20 за барель.
Дані про рівень запасів енергоносіїв в США будуть оприлюднені в середу о 17:30 за київським часом. За очікуваннями експертів, опитаних різними виданнями, запаси нафти на минулому тижні скоротилися на 1-2 млн барелів. Проте, рівень резервів палива в Штатах все ще на 100 млн барелів перевищує середній показник для даної пори року за останні 5 років.
Запаси в світі в цілому залишаються високими, незважаючи на скорочення видобутку країнами ОПЕК. Однією з основних цілей угоди нафтовиробників про обмеження видобутку було якраз зниження глобальних паливних резервів.
За оцінкою аналітиків Morgan Stanley, запаси нафти в країнах Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) в першому кварталі зростали приблизно на 1 млн барелів на добу.
Тим часом Лівія наростила видобуток до максимуму за чотири роки, до близько 900 тис. б/д, після відновлення роботи двох великих родовищ.
“Високий рівень запасів і видобутку продовжить чинити тиск на нафтові котирування, – зазначає аналітик Fat Prophets Девід Леннокс. – Але ціни на WTI близько $45 за барель можуть дещо знизити видобуток в США”.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас