Одеські правоохоронці розповіли подробиці конфіскації Одеського НПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеські правоохоронці розповіли подробиці конфіскації Одеського НПЗ

Казна та Політика
504
Прокурор Одеської області Олег Жученко розповів подробиці спецконфіскації Одеського НПЗ на користь держави, про яку сьогодні вранці повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.
Зокрема, за словами прокурора області, Суворовський районний суд прийняв рішення, згідно з яким у власність держави передається майновий комплекс заводу загальною площею 38 тис. кв. м і 77 га землі на загальну суму понад 200 млн доларів. “Злочинна організація під керівництвом Курченка купила завод в 2013 році. Шляхом реекспорту та інших схем це угруповання завдало державі збитків більш ніж на 2 млрд гривень”, – цитує правоохоронця портал.
Жученко додав, що сьогодні було винесено вирок колишньому заступнику генерального директора Одеського НПЗ Дмитру Веремєєву, якому суд дав 5 років умовно. Жученко пояснив, що екс-топ-менеджер пішов на угоду з правоохоронцями, завдяки чому завод повернули у власність держави. Інакше йому б загрожувало 12 років позбавлення волі.
“Ще в цій справі 19 фігурантів, які понесуть покарання”, – запевнив прокурор. Крім того, правоохоронці обіцяють повернути державі всі нафтопродукти, які були викрадені з заводу.
За матеріалами:
Думская.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас