Нацрада реформ запропонувала поправки до пенсійної реформи Кабміну (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацрада реформ запропонувала поправки до пенсійної реформи Кабміну (інфографіка)

Казна та Політика
935
Національна рада реформ підтримала урядовий закон пенсійної реформи, але запропонувала свої поправки. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.
“Висловлюються різні думки. Але врешті-решт Національна рада реформ підтримала урядовий законопроект пенсійної реформи. При цьому були зроблені деякі пропозиції, які будуть розглянуті на засіданні уряду. У разі їх прийняття, законопроект в новому вигляді в остаточній редакції надійде до Верховної Раду”, – сказав Рева.
Він також уточнив, що пропозиції Нацради не змінюють суть законопроекту.
Нацрада реформ запропонувала поправки до пенсійної реформи Кабміну (інфографіка)
“Хочу послатися на прем’єр-міністра: він сьогодні говорив, що протягом дня-двох ці поправки будуть прийняті і законопроект передадуть до Верховної Ради України. Базові позиції закону залишаються незмінними. Всі пропоновані зміни носять характер уточнення окремих позицій законопроекту, але суті вони не стосуються – вони не змінять базових принципів законопроекту”, – зазначив Рева.

Довідка Finance.UA:

  • Пенсійна реформа не підвищує пенсійного віку, але вводить вимоги до страхового стажу: для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 25 років стажу.
  • При стажі 15 – 25 років на пенсію можна буде вийти в 63 роки, менше 15 років – в 65 років. Люди, у яких немає страхового стажу, можуть претендувати на соцдопомогу при досягненні 63 років. Обсяг допомоги буде визначатися виходячи з рівня доходів сім’ї пенсіонера.
  • Також реформа скасовує призначення пенсій держслужбовцям за вислугу років і вводить єдину формулу розрахунку розміру пенсій, яка прив’язує його до обсягу внесків до Пенсійного фонду протягом життя.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас