У Франції повідомили, коли запустять безпілотні швидкісні електропоїзди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції повідомили, коли запустять безпілотні швидкісні електропоїзди

Технології&Авто
356
Випробування прототипу самокерованого швидкісного електропоїзда TGV заплановані на 2019 рік.
Автономні високошвидкісні електропоїзди TGV можуть з’явитися у Франції в 2023 році. Принаймні, таку мету для себе поставив національний французький залізничний оператор SNCF. Держкомпанія планує почати тестування прототипу безпілотного поїзда в 2019 році.
Новий електропоїзд TGV буде оснащений датчиками виявлення перешкод, і при необхідності зможе гальмувати в автоматичному режимі. Незважаючи на те, що безпілотним поїздом можна буде управляти дистанційно, машиністи на його борту в короткостроковій перспективі залишаться – для можливості вирішення непередбачених ситуацій. Якщо проект виявиться успішним, SNCF стане першим оператором в світі, що запустив самокеровані високошвидкісні поїзди, сказав президент SNCF Гійом Пепі.
Мета створення безпілотного електропоїзда TGV – збільшення швидкості пересування, яка на даний момент становить близько 320 км/год, а також частоти поїздок. Особливо актуальним це рішення стане для регіону Парижа, де лінії TGV перетинаються з різними місцевими залізничними лініями. Оператор вважає, що автоматична система збільшить кількість поїздок між Парижем і Ліоном на 25%.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас