Університети по всьому світу запускають курси з блокчейну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Університети по всьому світу запускають курси з блокчейну

Фінтех і Картки
1473
На тлі зростання попиту на блокчейн-фахівців з боку приватних і державних організацій провідні світові університети починають вводити окремі курси, присвячені даній технології, щоб покрити дефіцит кадрів.
За останні три роки кількість вакансій, пов’язаних з технологією блокчейн, збільшилася приблизно в три рази, а зарплати таких фахівців можна порівняти з винагородою найбільш талановитих ІТ-консультантів і розробників – понад $250 000 на рік. При цьому попит на кадри в цій галузі продовжує зростати і поки набагато перевищує пропозицію, пише видання Financial Times.
У зв’язку з цим все більша кількість університетів і освітніх організацій починають пропонувати студентам окремі курси і спеціалізації по блокчейну. Наприклад, Единбурзький університет в цьому році може стати першим університетом в Європі, який запустить подібний курс. Агелос Кіайяс, керівник лабораторії блокчейн-технологій Единбурзького університету, вважає, що цей крок став дещо запізнілим: «Технологія блокчейн – це досить нова розробка, і наукове співтовариство завжди трохи відстає в цьому сенсі».
У США організацій, готових навчати блокчейну, набагато більше. Так, Стенфордський університет запустив курс по біткойнах і інших криптовалютах ще два роки тому. Аналогічні курси доступні для вивчення в Каліфорнійському університеті в Берклі, а також Массачусетському технологічному інституті. Існують також і онлайн-курси: наприклад, на сайті Coursera можна пройти безкоштовний 11-тижневий курс з технологій криптовалют від Прінстонського університету.
Згідно з опитуванням американської консалтингової компанії Cognizant, близько 90% фінансових організацій в США вже готуються до впровадження блокчейна в свої бізнес процеси, тому що це допоможе їм заощадити за рахунок скорочення штату співробітників.

Довідка Finance.UA

  • 16 червня в Києві відбулося підписання меморандуму про переведення державного земельного кадастру України на технологію блокчейн.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас