Мінфін виплатив 38 млрд гривень субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін виплатив 38 млрд гривень субсидій

Казна та Політика
197
Станом на сьогодні держава вже виплатила 38 млрд гривень субсидій. Про це розповів міністр фінансів Олександр Данилюк. За його словами, загальний обсяг заявок становить близько 72 млрд гривень.
“Ми заклали на 2017 47 млрд гривень. На даний момент ми вже оплатили 38 млрд гривень. Сума заявок взагалі близько 72 млрд гривень. Це досить висока сума”, – сказав Данилюк. Міністр повідомив, що вважає заявлені обсяги завищеними і запевнив у тому, що уряд гарантує фінансування субсидій в реальних обсягах. “Я вам гарантую, що ми забезпечимо фінансування субсидій в реальних обсягах. Зараз Казначейство отримало заявки на 72 млрд гривень.
 Чому така висока сума? Дуже просто: субсидії нараховуються за нормами. Є норми, які завищені. І виходить так, що реальне споживання менше”, – заявив Данилюк. Він також сказав, що уряд проведе перерахунок субсидій з метою виявлення суми завищення. “Наскільки менше, ми зрозуміємо після перерахунку. У минулому році ми зробили такий перерахунок, в цьому також зробимо і саме за цими реальними цифрами і будемо платити… Якщо буде потрібно, то ми будемо вносити зміни в бюджет для того, щоб збільшити суму на субсидії. Ми це зробимо, ми розуміємо це”, – запевнив глава Мінфіну.

Довідка Finance.UA:

  • Раніше субсидії нараховувались з 1 жовтня по 30 квітня.
  • Тепер планується нарахування знижки з 15 жовтня по 15 квітня.
    Також повідомлялося, що в червні кияни отримають платіжки за світло без субсидії.
  • Українці, які користуються центральним опаленням, отримуватимуть субсидії на тепло після рішення органів місцевої влади про старт опалювального сезону.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас