Суд конфіскував ЦМК Одеського НПЗ за угодою зі слідством - генпрокурор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд конфіскував ЦМК Одеського НПЗ за угодою зі слідством - генпрокурор

Фондовий ринок
356
Районний суд Одеси прийняв рішення про спеціальну конфіскацію цілісного майнового комплексу (ЦМК) Одеського нафтопереробного заводу (НПЗ), що належить групі “ВЕТЕК” Сергія Курченка, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на сторінці в Facebook.
“В рамках укладення угоди зі слідством районний суд Одеси виніс вирок про спецконфіскацію ЦМК Одеського НПЗ як знаряддя злочину злочинної організації Курченка. Завод перейшов у власність держави в особі Кабінету міністрів”, – написав генпрокурор.
“Сподіваюся на швидкий і прозорий аукціон з приватизації”, – додав Ю.Луценко.
Він подякував команді прокурора Одеської області Олега Жученка і суддям Суворовського райсуду.
Як повідомлялося, російська компанія “ЛУКОЙЛ” придбала два пакети акцій ВАТ “Одеський НПЗ” за 25,95% на некомерційних конкурсах в 1999 році за 27,27 млн грн, а потім збільшила свою частку до 97%.
Проектна потужність підприємства з переробки сировини становить 2,8 млн тонн на рік. У серпні 2005 року Одеський НПЗ був зупинений на реконструкцію і відновив роботу лише в квітні 2008 року, проте потім знову був зупинений в жовтні 2010 року в зв’язку з економічною ситуацією, що склалася на ринку нафтопродуктів в Україні, а також зі зміною схеми поставок нафти.
У 2013 році Одеський НПЗ у НК “ЛУКОЙЛ” купила група “ВЕТЕК” Сергія Курченка, який розшукується українськими правоохоронцями. Пізніше повідомлялося про передачу “ВЕТЕК” підприємства в заставу ВАТ “Банк ВТБ” (РФ). Нормальна робота підприємства так і не була відновлена, в даний час воно простоює.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас