Зубко повідомив, яке місто лідирує в боргах за теплопостачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко повідомив, яке місто лідирує в боргах за теплопостачання

Казна та Політика
1777
Серед усіх областей по Україні, в Києві залишаються борги по сплаті за теплопостачання. Про це заявив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко на селекторній нараді з питань підготовки до зими.
«Якщо подивитися на кількість боргів населення, мене дуже хвилює місто Київ. Київський вузол є абсолютно незрозумілим по оплаті, то я можу сказати, що борги, які сьогодні сформовані в розмірі 3,8 млрд грн на кінець опалювального періоду, це 1 червня, 25% сформувало «Київенерго», – заявив Зубко.
Також, за словами Зубка, найгірше платять у Тернопільській, Волинській та Донецькій обл.
Найкращий рівень розрахунків зафіксований у Черкаській, Рівненській, Одеській, Дніпропетровській і Херсонській обл.
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що пропонуватиме місцевим муніципалітетам компенсувати заборгованість зі своїх бюджетів.
«Я буду пропонувати більшості міст, де власниками ТКЕ є муніципалітети. Будь ласка, муніципальна гарантія, коштів у вас сьогодні більше ніж достатньо для 100-відсоткової оплати. Компенсуйте зі свого власного бюджету. І потім це буде вже ваша відповідальність. Децентралізація – це не тільки кошти, які ми вам передали, а я підкреслюю, що від 35% до 50% сьогодні ростуть місцеві бюджети», – заявив Гройсман.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас