Депутати придумали, як стимулювати водіїв визнавати свою провину при ДТП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати придумали, як стимулювати водіїв визнавати свою провину при ДТП

Казна та Політика
3236
У Верховній Раді зареєстровано законопроект №6516 “Про внесення змін до ст. 27 Закону України “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо спрощення порядку розгляду справ про вчинення ДТП, в разі визнання особою, щодо якої складено протокол, своєї провини”, передає Sud.ua.
Законопроект покликаний вирішити кілька проблемних питань одночасно. Зокрема, він дозволить:
  • розвантажити суди, які змушені розглядати справи про ДТП навіть у разі, коли особа, щодо якої складено протокол про адміністративне правопорушення, визнає себе винною, не оскаржуючи рішення посадових осіб Нацполіції, служби правопорядку ЗСУ;
  • скоротити період розгляду справ про адміністративні правопорушення, як мінімум, на місяць. Приблизно такий період займає вся процедура: складання протоколу по справі про адміністративне правопорушення; обробка канцелярією Нацполіції, службою правопорядку ЗСУ; спрямування його в канцелярію суду;
  • автоматизований розподіл на конкретного суддю; призначення дати і часу розгляду; виклик особи, щодо якої складено протокол;
  • судовий розгляд; набрання законної сили постанови у справі про адміністративне правопорушення;
  • позбавити громадян необхідності платити додаткові 320 грн судового збору в разі, якщо особа визнає себе винною в скоєнні ДТП.
Так, законом передбачається передати повноваження з розгляду справ про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП (в разі визнання особою, щодо якої складено протокол, своєї провини) підрозділам Нацполіції або службі правопорядку ЗСУ.
У разі, якщо особа, щодо якої складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, не визнає свою провину, протокол про вчинення такого правопорушення, як і раніше, буде розглядатися в судовому порядку.
Також, у разі повного визнання провини особою, щодо якої складено протокол про вчинення ДТП, вона може вказати це в протоколі власноручно, засвідчивши особистим підписом.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас