Світовий автомобільний ринок вичерпав своє зростання - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий автомобільний ринок вичерпав своє зростання - експерти

Технології&Авто
1958
За оцінками аналітиків банку Merrill Lynch, світовий автомобільний ринок вартістю $7 трлн вичерпав своє зростання: число автомобілів в розвинених країнах досягло максимуму, а галузь довела свою неефективність. Звіт Merrill Lynch описує нові технології, які до невпізнання змінять існуючий авторинок.
Автори звіту звертають увагу на неефективність сучасного автомобільного ринку, який оцінюється в $7 трлн і налічує 1,2 млрд автомобілів по всьому світу. Більшу частину часу – 95% – транспортні засоби простоюють, при цьому володіння особистою машиною обходиться в середньому в $8500 на рік. Автомобільний транспорт з двигунами внутрішнього згоряння і без автопілотів не тільки неефективний, але і небезпечний, пишуть аналітики Merrill Lynch. Щорічно автомобілі стають причиною загибелі 1,2 млн осіб в ДТП і виробляють 23% всіх викидів CО2.
«На розвинених ринках ми наближаємося до граничної кількості автомобілів. Транспорт став дорогим і неефективним, і галузь вже готова до проривних технологій», – цитує звіт Business Insider.
До числа найбільш перспективних технологій експерти відносять електромобілі, безпілотники, підключений транспорт, а також сервіси райдшерингу і каршерингу. Замінити автомобілі в деяких ситуаціях можуть велосипеди: в 40% випадків машину використовують для поїздок на відстань не більше 3,2 км. Орендний велотранспорт також добре підходить для того, щоб добиратися від зупинки громадського транспорту до дому.
Нові форми мобільності принесуть $3,8 трлн в найближчі 10 років, а також знизять попит на класичні автомобілі на 59%, зменшать кількість ДТП на 87% і скоротять кількість викидів на 85%, припускають автори звіту.
За останній рік кілька дослідницьких компаній і експертів спрогнозували зростання популярності електромобілів і безпілотного транспорту і зниження попиту на нафту. Експерт з чистої енергетики і засновник RethinkX Тоні Себа вважає, що до 2025 року всі нові автомобілі, автобуси і навіть трактори перейдуть на електротягу. Попит на нафту для потреб дорожнього транспорту впаде з 8 млн барелів на день до 1 млн.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас