Біткойн переживає найгірший тиждень з 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біткойн переживає найгірший тиждень з 2015 року

Фінтех і Картки
1879
Біткойн нещодавно підібрався до порогу вартості в $3 тис., але за останній тиждень криптовалюта переживає найсильніше падіння з 2015-го року – на 18,5% до $2,317, згідно з даними WSJ Market Data Group.
Біткойн почав дешевшати в четвер до $2433,16, локальний мінімум ціни був зафіксований на рівні $2185,96, повідомляється на сайті Сoindesk. На американській біржі GDAX біткойн подешевшав до мінімуму сесії $2210 – найменшого значення з 30 травня. На інших великих біржах, наприклад, Bitfinex, Poloniex і BitStamp, вранці курс криптовалюти торгувався на рівні близько $2200.
З початку тижня капіталізація біткойна знизилася на $10 млрд – трохи менше, ніж ринкова вартість Twitter ($12 мдрд). У певний момент зниження вартості криптовалют становило 25% на тлі побоювань, що вони потрапили в хвилю розпродажів, досягнувши технічних рівнів жорстокого опору подальшому зростанню.
Різке падіння вартості першої криптовалюти майже збіглося з падінням акцій найбільших технологічних компаній США, так звані FAANG, куди входять Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet. Котирування знизилися на 3% і більше, породивши чергову хвилю розмов про бульбашку на ринку і прийдешню кризу, подібну до кризи доткомів початку 2000-х.
У березні, коли післявиборне ралі на американському ринку акцій почало видихатися, акції енергетичних, фінансових і промислових компаній, які вважалися найбільш імовірними бенефіціарами передвиборної програми Трампа, поступилися лідерством технологічним компаніям. За останні чотири роки капіталізація Facebook зросла на 544%, Amazon – на 268%, Apple – на 170%, Netflix- на 441%, а Alphabet – на 124%. За той же період Nasdaq Composite зріс на 84%, в той час як S&P 500 – на 50%. Ці компанії домінують на швидкозростаючих ринках, проте їх вражаюче ралі, ймовірно, підходить до кінця.
Можливо, те, що відбувалося на ринку в п’ятницю і понеділок, – всього лише корекція, і акції найбільших технологічних компаній можуть поставити нові рекорди, пише колумніст MarketWatch Говард Голд. Однак їх крах став би важким випробуванням для ринку, що ріс вісім років поспіль. Ринку потрібні нові швидко зростаючі акції. Тоді є шанс, що обвал FAANG обернеться звичайною зміною лідерів в секторі. Інакше виникає ризик повноцінного обвалу ринку, подібного до краху доткомів у 2000 році.
Біткойн переживає найгірший тиждень з 2015 року
MarketWatch пов’язує падіння вартості біткойна, в тому числі, з прогнозом аналітиків банку Morgan Stanley. За їхніми словами, тренд зростання вартості криптовалюти може припинитися, поки біткойн не стане більш регульованим.
«Буде потрібно урядове визнання для подальшого зростання і ціна цього – регулювання», – вважають фахівці банку. Брак прозорості та визначеності щодо криптовалют може відлякувати інвесторів. При цьому аналітики обговорюють, що «неясно, чому криптовалюти ростуть так швидко».
У Morgan Stanley не уточнюють, якого роду регулювання може знадобитися для забезпечення подальшого зростання біткойнів, але вказують, що для різних криптовалют можуть знадобитися різні методи.
У березні Комісія з цінних паперів і бірж відхилила пропозицію, яка мала привести до створення торгованих індексних фондів, що працюють з біткойнами, посилаючись при цьому на брак прозорості та регулювання даної сфери.
Альтернативні криптовалюти на цьому тижні також опинилися в червоній зоні. Так, з четверга ефір подешевшав на 16,9%, лайткойн – на 11,65%, Dash – на 15,5%, монеро – на 19,13%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас