МВФ відзначає посилення підйому економіки єврозони, попереджає про ризики скорочення стимулів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ відзначає посилення підйому економіки єврозони, попереджає про ризики скорочення стимулів

Світ
172
Економічне зростання в єврозоні “набирає сили”, проте деякі з держав регіону, які мають високий рівень заборгованості, можуть зіткнутися з труднощами при скороченні обсягів монетарного стимулювання, зазначають експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ).
“Економічний підйом в єврозоні посилюється і стає більш масштабним, – йдеться в заяві МВФ, опублікованій за підсумками чергових консультацій. – Країнам варто підтвердити прихильність завершення створення банківського союзу, а також просунутися в плані об’єднання ринків капіталу”.
У МВФ, однак, попереджають, що “інфляційні очікування залишаються слабкими, і базова інфляція є низькою, що небажано”.
Споживчі ціни в єврозоні в травні 2017 року зросли на 1,4% в річному вираженні, показали остаточні дані Статистичного управління Європейського союзу, опубліковані в п’ятницю.
Таким чином, інфляція в регіоні сповільнилася в порівнянні з квітневими 1,9%.
Споживчі ціни без урахування таких волатильних чинників, як ціни на енергоносії, продукти харчування та алкоголь (індекс CPI Core, який відстежує Європейський центральний банк), збільшилися на 0,9% в річному вираженні після аналогічного підвищення місяцем раніше.

Довідка Finance.UA:

  • Цільовий показник інфляції для Європейського центрального банку становить 2%.
  • Також вказується, що країни єврозони, які мають високий рівень боргу, можуть зіткнутися з проблемами в разі скорочення обсягів монетарного стимулювання Європейським Центробанком.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас