Де недорого відпочити в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де недорого відпочити в Європі

Особисті фінанси
2307
В Україні почав діяти безвізовий режим з Європейським Союзом. У матеріалі Сегодня повідомляється, де і за яку суму українці зможуть відпочити влітку і в які країни можна потрапити без віз.
Де відпочивають українці
Минулого року державний кордон офіційно перетнули 25,2 мільйона разів, йдеться в даних статистики прикордонної служби. Найчастіше українці виїжджали до Польщі – 10,1 мільйона разів, також серед популярних країн Росія (більше чотирьох мільйонів візитів) та Угорщина (2,9 мільйона). Цілі для перетину кордону різні: це і заробітчани, і туристи, і відряджені.
У Добротворі Львівської області кожна друга машина на вулиці – з польськими номерами, а в магазинах продається контрабанда з сусідньої держави. І щоразу, коли місцеві жителі перетинають кордон, візит потрапить в офіційну статистику.
Реальне ж число українців, які бувають за кордоном як туристи, значно менше. Наприклад, закордонні паспорти на даний момент оформили більше трьох мільйонів осіб (до кінця року, за прогнозами міграційної служби, буде п’ять мільйонів). За минулий рік Єгипет, підрахували в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, відвідали близько мільйона українців, а Туреччину – близько півмільйона людей.
За даними Державної служби статистики, кількість українців, які з туристичноб метою відвідують інші країни, зростає з кожним роком. Так, якщо в 2010-му році кордон перетнули 1,2 мільйона осіб, то в 2016-му – 2,4 мільйона. При цьому в сегменті внутрішнього туризму спостерігається зворотна динаміка. Якщо в 2010-му статистика нарахувала більше 648 тисяч внутрішніх туристів, то в минулому році ця цифра скоротилася до 453 тисяч.
Туроператор одного зі столичних агентств Наталя розповідає: переваги українців мало чим поміняються навіть з урахуванням безвізового режиму з ЄС. “Віза не так дорого коштує. Головні витрати все-таки на переліт. Наприклад, в Бразилії тур може коштувати 600 доларів, а переліт туди і назад більше двох тисяч доларів. У Єгипет можна за три години долетіти, чим ближче країна, тим дешевший переліт. Коли зайдуть лоукости, з’явиться більше дешевих перельотів, тоді, звичайно, відпочинок в ЄС стане доступнішим”, – розповідає експерт в сфері туризму.
Куди можна полетіти без віз і скільки коштує найдешевший відпочинок
Ще до отримання безвізу з ЄС українці могли тільки із закордонним паспортом і грошима полетіти в 38 країн. Кордон вже давно відкрили: Азербайджан, Албанія, Аргентина, Барбадос, Білорусь, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Вануату, Гаїті, Гватемала, Гондурас, Гонконг (Китай), Домінікана, Еквадор, Казахстан, Малайзія, Мікронезія, Монголія, Нікарагуа, Палестина, Панама, Парагвай, Перу, РФ, Сальвадор, Самоа, Свазіленд, Сейшельські Острови, Туреччина та ін.
З 11 червня подорожувати без віз українці зможуть до всіх держав ЄС, крім Великобританії та Ірландії, а також 4 держави за межами Євросоюзу. Повний перелік: Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Німеччина, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.
Традиційно популярністю у українців користуються найдешевші країни: Єгипет, Туреччина, Болгарія, Кіпр, Чорногорія, Греція, Іспанія.
_У скільки обійдеться “недорога” закордонна відпустка: _
Туреччина – 10 000 – 16 000 гривень
Єгипет -12 000 – 16 000 гривень
Кіпр – 8 000- 14 000 гривень
Чорногорія – 11 000 – 14 000 гривень
Греція -15 000-20 000 гривень
*вартість відпочинку на двох чоловік і на один тиждень
Туроператор Оксана вже кілька років займається просуванням внутрішнього туризму. Дівчина впевнена: для того, щоб з’їздити на море або побувати в горах, не потрібно витрачати сотні доларів на переліт – все це є поруч.
“Звісно, сервіс ще не на тому рівні. Але є і відмінний сервіс. Якщо не користуватися нашими курортами, то і сервіс буде залишатися не на дуже високому рівні. У нас є чудові міста: Умань, Львів, Одеса – в них можна їздити хоч цілий рік! Я працюю в основному зі студентами, з сімейними парами, які з патріотичних міркувань хочуть більше дізнатися про Україну. У нас, наприклад, всього за 800 гривень можна купити тур вихідного дня до Львова!”, – розповідає туроператор.
Зараз практично у всіх курортних українських містах орендувати квартиру на добу можна в середньому за 500-1000 гривень. У Кирилівці можна побувати в найбільшому аквапарку в Україні, в Одесі – познайомитися з історією міста і скупатися в Чорному морі, в Бердянську – відпочити з дітьми на неглибокому Азовському морі.
“Ціни на оренду квартир можуть змінюватися щотижня. Ринок дуже волатильний, як тільки змінюється погода, знижується кількість туристів, ціни знижуються. Але вже зараз зрозуміло, що в Одесі, Львові квартиру можна буде зняти влітку за 1000 гривень в середньому, в минулому році – за 800 гривень на добу. А от невеликі курорти на Азовському узбережжі дешевші. Там ціни можуть бути і 400, і навіть 300 гривень за квартиру на добу”, – розповідає ріелтор Максим Бабуряк.
Як доїхати на український курорт
“Укрзалізниця” на літо продовжила маршрут чотирьох поїздів далекого прямування: Київ – Запоріжжя, Київ – Дніпро і Київ – Кривий Ріг – в Херсон, Новоолексіївку і Генічеськ.
Так, поїзд №72 Київ – Запоріжжя курсуватиме до Генічеська з 14 липня по 2 вересня по п’ятницях і суботах. Відправлення з Києва о 19:17, прибуття в Запоріжжі на наступний день о 07:50, в Генічеськ – о 12:21. У зворотному напрямку поїзд курсуватиме з 15 липня по 3 вересня по суботах і неділях, відправлення з Генічеська о 12:58 і прибуття до Києва на наступний день о 5:58. Вартість квитка до Генічеська, залежно від дня тижня, починаються від 185 гривень в плацкарті і від 300 гривень в купе.
У Новоолексіївку продовжений маршрут поїзда №52 Київ – Запоріжжя. Він курсуватиме до 28 жовтня по парних числах. Відправлення з Києва о 23:44, прибуття в Запоріжжяя на наступний день о 8:54, в Новоолексіївку – об 11:43. Назад поїзд курсуватиме по 29 жовтня по непарних числах, відправлення з Новоолексіївки о 19:00 і прибуття до Києва на наступний день о 07:17. Вартість квитка до Новоолексіївки, залежно від дня тижня, починаються від 173 гривень в плацкарті і від 300 гривень в купе.
Поїзд №75/76 Київ – Кривий Ріг курсуватиме в Херсон з 14 липня по 2 вересня по п’ятницях і суботах. Відправлення з Києва о 21:25, прибуття в Херсон о 10:47 наступного дня. У зворотному напрямку поїзд курсуватиме з 15 липня по 3 вересня, відправлення з Херсона о 15:54, прибуття до Києва на наступний день 5:22. Квиток у другий клас коштує 236 гривень, а першим класом – 335 гривень.
За словами туроператора Наталі, відпочинок на двох на українському курорті разом з проїздом і проживанням може обійтися в п’ять тисяч гривень за тиждень. Для найбільш бюджетного відпочинку за кордоном, з проживанням і поїздом, потрібно зібрати як мінімум 10 тисяч гривень.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас