МОЗ України встановить нові референтні ціни з липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ України встановить нові референтні ціни з липня

Казна та Політика
574
Міністерство охорони здоров’я встановить нові референтні ціни на лікарські препарати за програмою реімбурсації в липні, повідомив заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик.
“З 1 липня у нас впроваджуються нові референтні ціни – ціни, які будуть встановлені як граничні. І вже з серпня очікуємо, що до програми приєднаються нові виробники – учасники проекту”, – сказав він.
Відповідний документ, за словами Р.Ілика, буде оприлюднено на сайті МОЗ 1 липня, після чого почнеться збір заявок від фармвиробників, в тому числі від тих, які вже беруть участь у проекті.
При цьому Ілик зазначив, що паралельно з програмою “Доступні ліки” діє постанова № 303, яка також дає можливість забезпечити населення необхідними препаратами.
За його словами, до кінця року в програму реімбурсації лікарських засобів будуть введені нові нозології.
Крім того, Р.Ілик повідомив, що до теперішнього часу до програми приєдналася майже кожна третя аптека, в цілому – 5,986 тис. аптек. Приблизна кількість комунальних аптек становить близько 1 тис.
Лідерами-учасниками програми є Вінницька, Львівська, Дніпропетровська, Івано-Франківська і Харківська області, аутсайдери – Чернівецька, Миколаївська, Луганська.

Довідка Finance.UA

  • Уряд пропонує збільшити суму фінансування, передбаченого на первинну медичну допомогу до 2019 року до 450 грн на людину.
  • Згідно з бюджетною резолюцією Кабміну, обсяг субвенції з держбюджету на програми реімбурсації має становити 1 млрд грн на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас