ДФС отримає 220 мільйонів відсотків від розстрочок компаніям Ахметова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС отримає 220 мільйонів відсотків від розстрочок компаніям Ахметова

Фондовий ринок
590
Фіскальній службі погасили майже половину наданих розстрочок і виплатили 120 мільйонів гривень відсотків.
Про це йдеться на офіційному сайті служби.
Протягом 2017 року платникам було надано 7 розстрочок платежів до бюджету на загальну суму за договорами розстрочення 2,283 млрд грн, з яких на сьогодні вже погашено 1,061 млрд грн. Усі розстрочки були надані протягом січня-лютого 2017 року. З березня розстрочки платежів до бюджету платникам не надавалися.
По трьох розстрочках ще не настали терміни сплати, а отже, вони залишаються діючими, на суму 981,2 млн. грн. За цими розстрочками держава додатково вже отримала відсотки на суму 120,3 млн. грн. і ще отримає більше 100 млн. гривень до кінця року.
Як повідомляється, надані розстрочки були повністю забезпечені ліквідним майном підприємств на загальну суму 3,294 млрд грн (нерухомість, автомобілі, виробниче обладнання, тощо), переданим у податкову заставу згідно з вимогами Податкового кодексу України.
При цьому основну суму розстрочок (2,004 млрд грн, або 84 відсотки від загальної суми наданих розстрочок) було надано підприємствам, що мають важливе значення для енергетичної безпеки країни, сприяють прискоренню повної енергонезалежності та забезпечують високі енергетичні соціальні стандарти.

Довідка Finance.UA

  • Раніше повідомлялося, що Фіскальна служба надає розстрочки переважно компаніям Ахметова.
  • у 2016 році державна фіскальна служба України заявляла, що питання сплати податків групою “Метінвест” Ахметова є “конфіденційною інформацією”, яка не може бути розголошена без згоди самого платника податків.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас