Скільки заробляє Кличко і його чиновники (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки заробляє Кличко і його чиновники (інфографіка)

Казна та Політика
1642
Зарплати начальників департаментів мерії складають в середньому 25 тис. грн, а їхніх підлеглих – 9-10 тисяч. Більша частина заробітків складається з премій. Правда, їх можна і не отримати, якщо, наприклад, проігнорувати звернення громадян.
Наприклад, глави департаментів заробляють від 17 до 30 тис. грн, майже стільки ж – їхні заступники. Зарплата фахівців складає близько 9 тис. грн. А таких співробітників в мерії більшість.
Наприклад, тільки в департаменті земельних ресурсів 87 фахівців, на оплату праці яких за перші п’ять місяців 2017 року було виділено 3,7 млн грн.
Зарплата чиновників, згідно з документами, складається з посадового окладу, надбавок за ранг, за вислугу років, інтенсивність праці, за виконання «особливо важливої роботи», місячної премії. Також їм передбачена матдопомога на оздоровлення. Найбільшу ми знайшли в розмірі 13 тис. грн, на неї до відпустки може претендувати будь-який чиновник. Матдопомогу для вирішення соціально-побутових проблем, яка може становити аж 25 тис., також може отримати будь-який співробітник, не вказуючи при цьому, для чого йому потрібні гроші. А ось «інші встановлені плати», які становлять 5-6 тис. грн, отримують не всі. Це плата за секретність.
Якщо узагальнити, то надбавки чиновникам можуть в два-три рази перевищувати посадовий оклад – наприклад, при окладі в 6,5 тис. грн заступник директора одного з департаментів на місяць отримує 21 тис. грн. Тому іноді через досвід і стажпідлеглі можуть отримувати більше, ніж їх начальник.
Скільки заробляє Кличко і його чиновники (інфографіка)
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас