У Shell пояснили, чому вирішили підтримати "Північний потік - 2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Shell пояснили, чому вирішили підтримати "Північний потік - 2"

Енергетика
2325
Рішення про надання “Nord Stream 2 AG” фінансування для реалізації проекту будівництва газопроводу “Північний потік – 2” було прийнято виходячи з комерційної логіки і з дотриманням діючих заходів торгового контролю і міжнародних санкцій, повідомив представник прес-служби англо-голландської нафтової компанії Royal Dutch Shell.
“Ми – бізнес-структура. Ми приймаємо рішення, виходячи з найкращих комерційних інтересів, при цьому дотримуючись дієвих заходів торгового контролю і міжнародних санкцій”, – зазначили в Shell.
При цьому компанія не стала коментувати можливий вплив на проект розширеного переліку санкцій США проти РФ, який 14 червня схвалив американський сенат. У тексті законопроекту, зокрема, йдеться, що США “продовжать протидіяти будівництву газопроводу “Північний потік – 2”, беручи до уваги його згубний вплив на енергобезпеку Євросоюзу і розвиток ринку газу в Центральній і Східній Європі та на реформи енергетики в Україні.
“Наше рішення надати фінансування Nord Stream 2 є комерційним, і засновано, крім іншого, на очікуваному поверненні від інвестицій, а також на тому, що будівництво газопроводу, який відкриє доступ додатковим поставкам газу в Європу, буде вигідним”, – сказав представник Shell.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас