ПриватБанк, як і раніше, потребує докапіталізації на 38,5 млрд грн - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк, як і раніше, потребує докапіталізації на 38,5 млрд грн - джерело

Кредит&Депозит
928
«ПриватБанк потребує докапіталізації на 38,5 млрд грн», – повідомили FinClub відразу три обізнані джерела, пов’язані з ПриватБанком і Нацбанком. Докапіталізація почнеться до кінця червня, додав один з них.
Міністр фінансів Олександр Данилюк сказав, що докапіталізація відбудеться, «коли будемо готові». Суму докапіталізації він не назвав.
Докапіталізація ПриватБанку буде супроводжуватися опублікуванням річного звіту з відображенням оновлених показників щодо збитку і розміру капіталу. Оновлений дедлайн у банку по публікації звіту – 1 липня.
«З огляду на те, що там дійсно необхідно було узгодити великий обсяг інформації, ми дали можливість відкласти фінальне рішення до 1 липня. Але до 1 липня має бути опублікований звіт і озвучені цифри», – пояснила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
Оскільки на 1 липня Мінфіну достатньо забезпечити адекватність регулятивного капіталу ПриватБанку на рівні 5%, він може розділити обговорювану зараз докапіталізацію на транші, як це було зроблено в ході націоналізації.

Довідка Finance.UA:

  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку, кінцевими бенефіціарами якого на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.
  • Таким чином, держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк був докапіталізований на суму 116,8 млрд грн.
  • В результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля ПриватБанку було видано пов’язаним особам, і фінустанова потребує додаткової капіталізації ще мінімум на 30 млрд грн.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас