Рева допускає диференціацію мінзарплати за рівнем кваліфікації працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева допускає диференціацію мінзарплати за рівнем кваліфікації працівників

Казна та Політика
900
Міністр соціальної політики Андрій Рева допускає можливість розгляду питання введення диференціації рівня мінімальної заробітної плати в залежності від рівня кваліфікації працівників.
Про це він повідомив під час селекторної наради.
“Можливо, нам доведеться подумати про те, щоб рівень мінімальної заробітної плати зробити диференційованим: для некваліфікованих працівників, для кваліфікованих співробітників і наприклад для керівників підприємств”, – сказав він.
Серед інших проблем, які виникають у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати до 3 200 гривень, Рева виділив виявлення фактів порушення роботодавцями законодавства з виплати зарплати і працевлаштування найманих працівників.
Крім того, за його словами, наряду зі зростанням кількості застрахованих осіб та середньої заробітної плати, зросла кількість застрахованих найманих працівників, які працюють неповний робочий день, тиждень.
“Таких всього невелика цифра по Україні – 84 тис. осіб, але все по Україні їх чисельність складає 1 528 200 осіб”, – додав він.

Довідка Finance.UA

  • 14 червня Кабмін затвердив бюджетну резолюцію на 2018-2020, яка передбачає середньострокове планування бюджету.
  • Раніше в уряді запропонували в наступному році підняти мінімальну зарплату до 3 723 грн, в 2019 році – до 4 173 грн, а в 2020 – до 4 425 грн.
  • Також, за словами прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, уряд прогнозує зростання середньої заробітної плати на 37 відсотків – до 7100 гривень – вже до кінця поточного року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас