Кабмін пропонує загальне декларування доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує загальне декларування доходів

Особисті фінанси
2284
На 2019-2020 рік Кабмін ставить пріоритетом введення загального декларування доходів і витрат фізичних осіб та податкового контролю з використанням непрямих методів щодо відповідності доходів і витрат та подальше зниження податків на заробітну плату, відповідно до нової податкової політики, яку уряд затвердив 14 червня в рамках проекту Бюджетної резолюції на 2018-2020 роки.
Крім того, передбачається ведення єдиного рахунку для сплати податків і зборів та подачі єдиної звітності щодо єдиного соціального внеску (ЄСВ) і податку на доходи фізичних осіб.
Згідно з документами, пріоритетами на наступний рік визначено також організація діяльності Служби фінансових розслідувань (СФР) і імплементація в податкове законодавство обов’язкового мінімального стандарту плану дій BEPS.
Серед інших першочергових завдань уряду в податковій політиці в 2018 році – поступове наближення ставок акцизного податку на тютюнові вироби до рівня, передбаченого директивою з ЄС.

Довідка Finance.UA:

  • 14 червня Кабмін затвердив бюджетну резолюцію на 2018-2020, яка передбачає середньострокове планування бюджету.
     
  • За прогнозами уряду, економіка за три роки зросте на 11%, інфляція зменшиться до 5%. Також передбачається скорочення держборгу з 66,8% до 55% від ВВП, а дефіцит – з 3% до 2% від ВВП.
     
  • Також, за словами прем’єр-міністра Ураїни Володимира Гройсмана, уряд прогнозує зростання середньої заробітної плати на 37 відсотків – до 7100 гривень – вже до кінця поточного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас