Міноборони планує закуповувати озброєння через Prozorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони планує закуповувати озброєння через Prozorro

Казна та Політика
393
Міністерство оборони України планує перейти на тендерну процедуру закупівлі озброєння та військової техніки, а також послуг з її ремонту і модернізації для державного оборонного замовлення через систему Prozorro.
Як повідомила прес-служба Асоціації виробників озброєння і військової техніки України, відповідне питання було розглянуто на засіданні робочої групи Міністерства оборони України щодо виконання дорожньої карти оборонної реформи на 2016-2020 роки.
“За результатами засідання було прийнято рішення доручити Центральним службам забезпечення збройних сил підготувати перелік озброєння і військової техніки, комплектів запчастин, інструментів і приладдя (ЗІП), а також послуг з ремонту і модернізації військової техніки, закупівлю яких можна буде здійснювати на відкритих тендерах”, – йдеться в повідомленні.
У прес-службі повідомили, що на засіданні було прийнято рішення про підготовку і внесення необхідних змін до низки законодавчих актів.
“Зараз у нас немає інформації: що, де і за якою ціною купується для потреб нашої армії. У сфері закупівель діють ще радянські військові стандарти і вимоги, прийняті в 70-80-х роках. Ми ініціюємо перехід на відкриті тендери в оборонному секторі, тому що це відповідає міжнародній практиці. Також цього вимагають стандарти НАТО”, – цитує прес-служба виконавчого директора асоціації Руслана Джалілова.
За його словами, проведення відкритих тендерів в секторі оборони залучить до виконання Державного оборонного замовлення нові оборонні підприємства, а також дозволить знизити рівень корупції в цій сфері.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас