Порошенко пояснив заяву Турчинова про скасування АТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко пояснив заяву Турчинова про скасування АТО

Казна та Політика
5858
Президент Петро Порошенко повідомив про розробку законопроекту про реінтеграцію Донбасу, який передбачає низку заходів з повернення окупованих територій і визначає їх правовий статус.
Про це він заявив журналістам під час поїздки на Донбас, відповідаючи на питання про майбутнє скасування АТО, яке анонсував секретар РНБО Олександр Турчинов.
“Якщо читати виключно заголовки і не читати текст, то заяву секретаря Ради національної безпеки і оборони можна зрозуміти як спробу перейти до військового стану. Насправді мова йде абсолютно про інше. За моїм дорученням був розроблений проект законодавчого акта, який називається “Про реінтеграцію окупованих територій Донбасу в Україну”. Він охоплює низку заходів і кроків, які потрібно здійснити для забезпечення реінтеграції, для визначення правового режиму”, – сказав Порошенко.
“Якщо ми скасуємо антитерористичну операцію і водночас не надамо військовим право діяти адекватно в умовах агресії, ми залишимо Україну беззахисною. Саме тому був розроблений законопроект за моїм дорученням. До розробки законопроекту були залучені фахівці провідних інститутів, апарату РНБО. І зараз буде проводитися експертне обговорення. Після цього будуть залучені народні депутати, щоб висловити свою компетентну точку зору. Після обговорення я ініціюю внесення цього законопроекту до Верховної Ради”, – заявив він.
Прес-служба Порошенка стверджує, що законопроект базується на умовах, закріплених в Мінських домовленостях.
Глава держави також зазначив, що разом з підготовкою законопроекту триватимуть політико-дипломатичні зусилля, які вже дали результат.
“Для українців відкриті двері Євросоюзу, як визнання ефективності проведення українських реформ в усіх напрямках”, – додав він.
Президент також заявив про необхідність продовження політики санкцій щодо країни-агресора.

Довідка Finance.UA:

  • 13 червня секретар РНБО заявив, що в Україні потрібно завершити АТО і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас