Білорусь вилучить російські рублі з резервів золота і валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь вилучить російські рублі з резервів золота і валюти

Валюта
1227
З 1 липня 2017 року Національний банк Білорусі (НББ) відмовиться від використання національної методики розрахунку розміру своїх міжнародних резервів, в рамках якої до складу резервних активів в іноземній валюті включалися і активи в російських рублях. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті банку.
З цього моменту НББ буде використовувати тільки стандарт Міжнародного валютного фонду (МВФ), який не розглядає російський рубль як резервну валюту.
На 1 червня 2017 року обсяг золотовалютних резервів НББ оцінювався в $5,239 млрд за стандартом МВФ і в $5,604 млрд за національним стандартом. При цьому обсяг валютних активів за стандартом МВФ оцінювався приблизно в $2,347 млрд, а за національним стандартом – в $2,5895 млрд.
Рішення про відмову від національного стандарту в НББ пояснили необхідністю вдосконалення правил управління золотовалютними резервами, а також використанням досвіду, «отриманого в ході участі в Програмі з консультування та управління резервами Світового банку, рекомендацій МВФ і практики управління офіційними резервними активами центральними банками інших держав».
У повідомленні НББ особливо наголошується, що активи в російських рублях залишаться на балансі регулятора. Такі активи будуть використовуватися для «виконання відповідних зобов’язань Національного банку та Уряду Республіки Білорусь» і можуть виступати в якості додаткового джерела поповнення золотовалютних резервів.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас