Ломбарди викрито в незаконному обміні валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ломбарди викрито в незаконному обміні валют

Валюта
750
Голова комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка звернувся до правоохоронних органів з питання протизаконного обміну валют в ломбардах.
Як повідомляє прес-служба Сергія Рибалки, він отримав численні звернення від жителів Дніпропетровської області з проханням вжити заходів щодо незаконного функціонування ігрових автоматів, а також протизаконного обміну валют в ломбардах.
«Люди скаржаться на досить високі відсотки в ломбардах і свавілля з боку працівників цих установ. Зокрема, в ломбардах приймають крадені речі без документів, а також підвищують відсотки вже після підписання договору», – заявив пан Рибалка.
Він нагадав, що згідно з Кримінальним кодексом, гральний бізнес заборонений в державі, а обмін валюти мають право здійснювати лише пункти обміну, які отримали ліцензію від Нацбанку для здійснення таких операцій.
«В черговий раз переконався в необхідності якнайшвидшого врегулювання роботи ломбардного ринку обсягом в 16 мільярдів на законодавчому рівні і підготовки законопроекту. Звернувся з депутатським зверненням до генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, прокурора Дніпропетровської області та начальника ГУНП в Дніпропетровській області з проханням провести перевірку цих фактів правопорушення і вжити заходів», – повідомив Сергій Рибалка.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас