Бухгалтери київської поліції переказали мільйон на зарплати "мертвим душам", - ГПУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бухгалтери київської поліції переказали мільйон на зарплати "мертвим душам", - ГПУ

Кримінал
1802
Генпрокуратура проводить обшуки в будівлі Нацполіції Київської області в рамках справи про розкрадання 1 млн гривень державних коштів. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
У розкраданні коштів підозрюють керівників бухгалтерії Нацполіції. Обшуки проходять в місцях їхньої роботи і проживання.
Прокуратура встановила, що в період 2015-2016 років бухгалтери незаконно заволоділи державними коштами в сумі майже 1 мільйон гривень, які призначалися для виплати заробітної плати та грошового забезпечення особового складу Головного управління Нацполіції в Київській області.
Гроші вони нібито вкрали шляхом перерахування їх на банківські рахунки, оформлення на підставних осіб, в тому числі “мертві душі”.
В результаті протиправних дій вищевказаних посадових осіб державному бюджету завдано збитків в особливо великих розмірах.
Під час обшуків виявлено та вилучено документи, що підтверджують злочинну діяльність посадових осіб правоохоронного органу, і які будуть використанні при доведенні кримінального правопорушення.
За скоєне кримінальне правопорушення особам, причетним до вчинення злочину, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до 3 років та з конфіскацією майна.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас