Yahoo! продала свій основний бізнес Verizon за $4,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Yahoo! продала свій основний бізнес Verizon за $4,5 млрд

Фондовий ринок
490
Американська інтернет-компанія Yahoo! закрила угоду з продажу операційного бізнесу одного з найбільших американських телекомунікаційних операторів Verizon Communications Inc., йдеться в релізі Yahoo !. Сума угоди склала 4,475 мільярда доларів.
“Yahoo! повідомляє сьогодні, що вона завершила продаж свого операційного бізнесу компанії Verizon за 4,475 мільярда доларів з урахуванням певних коригувань до і після завершення угоди, як і передбачено в угоді. Як уже повідомлялося, 16 червня 2017 року Yahoo! змінить свою назву на Altaba Inc.”, – йдеться в релізі.
Після продажу основного бізнесу у Yahoo! залишиться приблизно 15% акцій Alibaba Group Holding Limited, близько 36% акцій Yahoo Japan Corporation, грошові кошти, їх еквіваленти та ринкові боргові цінні папери, а також Excalibur IP, яка володіє певними патентними активами. Штаб-квартира компанії була перенесена в Нью-Йорк.
Звичайні акції Yahoo! будуть торгуватися на біржі Nasdaq під тікером “YHOO” до 16 червня 2017 року. Починаючи з 19 червня 2017 року звичайні акції Altaba Inc. почнуть торгуватися під тікером “AABA”.
У липні стало відомо, що Verizon придбає операційний бізнес Yahoo! за 4,83 мільярда доларів. У лютому стало відомо, що сума угоди була знижена до 4,48 мільярда доларів через факт хакерської атаки на Yahoo! в 2013 році і викрадення тоді даних понад 1 мільярд користувачів. Після завершення угоди основний бізнес Yahoo! буде інтегрований з компанією AOL, дочірньою компанією Verizon, а сама Yahoo! змінить назву на Altaba Inc. Об’єднана компанія буде володіти портфелем з більш ніж 25 брендами.
Американська компанія Yahoo! була заснована в 1994 році. Пошукова система компанії є однією з найпопулярніших в світі. Корпорація Verizon заснована в 2000 році шляхом злиття Bell Atlantic Corp. і GTE Corp. Verizon. На 31 березня 2017 року компанії працюють 161 тисяча осіб. Штаб-квартира Verizon розташована в Нью-Йорку. Корпорація надає послуги фіксованого та мобільного зв’язку, супутникового широкосмугового доступу в інтернет, а також займається випуском телефонних довідників.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас