МОЗ пропонує скасувати заборону на працю жінок в деяких видах роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ пропонує скасувати заборону на працю жінок в деяких видах роботи

Казна та Політика
287
Міністерство охорони здоров’я України пропонує скасувати заборону на застосування праці жінок на тяжких роботах і на роботах зі шкідливими або небезпечними умовами праці.
Відповідний проект документа, спрямованого на скасування наказу №256 “Про затвердження переліку тяжких робіт і робіт зі шкідливими або небезпечними умовами праці, на яких забороняється використання праці жінок” оприлюднено на сайті відомства.
В даний час використання праці жінок в діяльності, пов’язаній з медициною і фармацевтикою, заборонено при виробництві антибіотиків, отриманні морфіну з опій-сирцю (апаратник фільтрації, зайнятий ручним розбиранням і складанням фільтр-пресів розміром рам понад 500 мм) і виробництві андрогенів (апаратник отримання синтетичних гормонів, зайнятий на препаратах тестостерону і його похідних).
Крім того, наказ №256 забороняє застосування праці жінок в деяких спеціальностях, пов’язаних з ливарними, зварювальними, слюсарськими, будівельними, монтажними роботами, а також в деяких спеціальностях, пов’язаних з роботою зі свинцем, видобутком руди, видобутком і переробкою торфу, бурінням свердловин, видобутком нафти і газу, чорною металургією.
Відповідний проект наказу був розроблений з метою виконання міжнародних зобов’язань з гендерної рівності та приведення у відповідність нормативно-правових актів України з Директивою ЄС “Про здійснення принципу рівних можливостей і рівного ставлення між чоловіками і жінками в питаннях зайнятості та професійної діяльності”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас