Waymo попрощалася з прототипом самокерованого автомобіля Firefly — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Waymo попрощалася з прототипом самокерованого автомобіля Firefly

Технології&Авто
245
Компанія Waymo, що входить до складу холдингу Alphabet, оголосила про завершення проекту з подальшої розробки прототипу самокерованого автомобіля без рульового колеса Firefly, запущеного Google в 2014 році.
Лідери команди Waymo, провідний промисловий дизайнер Юджунг Ан (YooJung Ahn) і провідний системний інженер Хайме Вейд (Jaime Waydo), повідомили в офіційному блозі компанії про те, що настав час розлучитися з симпатичним крихітним робомобілем і зосередитися замість цього на інтеграції технологій автономного водіння в інші моделі автомобілів, як, наприклад, мінівени Chrysler Pacifica, які Waymo вивела на дороги на початку цього року.
«Зосередивши увагу на автомобілях масового виробництва, таких як мінівен Pacifica, ми зможемо принести повністю самокеровані технології для більшої кількості людей, і швидше», – пишуть провідні фахівці Waymo. Вони також повідомили, що перехід на масові транспортні засоби відкриває більше можливостей для тестування, оскільки Firefly мав максимальну швидкість всього лише 25 миль/год.
Цей крок ще раз підтверджує, що Waymo повністю відмовляється від ідеї виробництва власних автомобілів і конкуренції з автовиробниками, натомість зосереджуючись на співпраці і розробці технологій з будь-якими зацікавленими автомобільними компаніями.
Деякі з прототипів Firefly будуть представлені в музеях, включаючи Музей історії комп’ютерів в рідному місті Google в Маунтін-В’ю (Каліфорнія).
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас