У Північному морі встановлять 60 ГВт нових вітряних потужностей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Північному морі встановлять 60 ГВт нових вітряних потужностей

Енергетика
432
Уряди Німеччини, Бельгії та Данії взяли на себе зобов’язання до 2030 року встановити в Північному морі не менше 60 ГВт нових вітряних потужностей. Це майже в п’ять разів більше, ніж загальна потужність всіх існуючих у світі вітряних електростанцій.
Міністри енергетики трьох держав підписали угоду з керівниками 25 енергетичних компаній, включаючи Dong Energy, найбільшого в світі забудовника вітряних електростанцій. За цією угодою представники влади і бізнесу працюватимуть разом, щоб збільшити інвестиції в вітряну енергетику, а також зобов’язуються встановити не менше 60 ГВт нових вітряних потужностей в період з 2020 по 2030 роки.
Документ заснований на угоді, яка була підписана ще торік десятьма північноєвропейськими країнами об’єднання North Seas Energy Cooperation – до нього входять Бельгія, Данія, Франція, Німеччина, Ірландія, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Швеція і Великобританія. Решта сім країн, які не змогли взяти участь в підписанні поточного документа, пізніше підпишуть його окремо.
На даний момент загальносвітова потужність всіх вітряних електростанцій становить близько 13,8 ГВт. З огляду на те, що оптові ціни на вітряну енергію продовжують падати, цілі об’єднання виглядають цілком реалістичними. У районі Північного моря вітряна енергія вже коштує на третину дешевше, ніж енергія від атомних електростанцій.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас